tiistai 24. helmikuuta 2009

Duunia ja huvia... Sama asia.

Jeps...

Viime torstaina oli edessä toi Paul Di Annon etupäävastuu Dante's Highlightissa. Aika talon setillä mentiin koska olin hommissa enempi vähempi freelance pohjalta. Messiin oli tilattu langatonta mikkiä yms... Kun saavuin paikalle niin meininki oli kyllä todella muuttunut aikasemmista kokemuksista tossa paikassa. Ensinnäkin talon teknikoita oli kaksi, lavan reunalle oli ilmestynyt monitoritiski ja PA oli paremmassa vireessä ku ikinä. Eli oma prossu jäi sit kuitenki autoon. Ainoo mihin joutu koskemaan oli pieni sadan hertsin hummaus ja yläpäästä vähän peltilevyä pois. Eli mikit lauteille ja pieni houselist tyyppinen lista kun lämppäristä ei ollut mitään tietoa. Tällä rundilla Paulilla oli suomalainen bändi joten kommunikointi kävi ihan kotimaisella. Soundchecki päästiin alkamaan aika pahasti myöhässä kun bändi ei ilmaantunut paikalle ajoissa. Ei siinä olis muuten ollut mitään mutta aika pahasti oli kanavat hukassa talon herroilla. Kaikki minkä voi pätsätä väärinpäin oli myös väärinpäin- overit, tomit, haikka ja raidi, kitarat.... Olihan se vähän haikeeta metsästää sitä haikkaa jostain toisesta lattiatomi kanavasta. No, tästä kaikesta selvittiin lämppärin soundcheck ajan kustannuksella. Sori nyt vaan munki puolesta, en minä niitä kaapeleita kytkenyt. Etupäähän saundi oli itseasiassa helvetinki hyvä. Itse stara ei ilmaantunu tsekkiin mikä oli odotettavissa eikä siinäkään mitään. Sen verta oli asiat hyvin- siis etupäässä. Nimittäin...

Keikka lähti käyntiin siinä puolen yön aikoihin. Basson dire puuttu kokonaan mutta saatiin aika nopeesti ilmaantumaan ja sen jälkeen mulla ei oikeen ollu edes hommia. Kaikki hyvin. Lavalla sen sijaan suorastaan näki että homma ei toiminut. Hirveetä huitomista monitorimaahan päin. Hyvinhän ammattilaiset kuitenki veti ja yleisölle toi keikka oli varmaankin ihan Dantesin parhaimmistoa. Kivaa oli mut meikäläinen painu kuitenki heti keikan jälkeen syömään ja nukkumaan. Ilmeisesti meikäläistä oltiin buukkaamassa seuraavankin päivän Tampere vetoon mutta raha ja oma aikataulu ei ihan natsannu. Lauantaiksi kun olin sopinut Parikkalan pistokeikan ja suhteessa Tampereeseen mesta on just väärässä paikassa.

Perjantai oli lepoa ja lauhaa. Mitä nyt kävin hakemassa muutamat laatikot Dantesista ja jeesailin porukkaa kasaamaan Danielin häihin kamoja.

Lauantaina oli sovittu Cover Showerin Oksasen kanssa lähtö Parikkalaan puolelta päivin mut taas kerran venähti sinne yhteen asti. Uus JBL:n MRX setti oli aiheuttanut vähän vaikeemman tetriksen. Matka jatku Kotkaan josta backline ja popparit kyytiin ja Parikkalassa oltiin joskus puol seiskan aikoihin. Tsekki oli tehty just ysiltä niinku takaraja olikin. Ihan hyvin supatti halvempikin JBL. Lisäks Karo oli hommannu uuden A&H tiskin ja muuta näppärää. Ihan jees. Majoitukseen pääseminen kesti aika helvetin pitkään ku avaimenhaltija oli hukassa ja sisälle ku tultiin ni eroa ulkoilmaan ei juuri ollu. Aivan vitun kylmä. No- joku keksi lyödä uunin ja hellat päälle ja idea ois toiminutkin ellei uunissa ois ollu jotain mikä muistutti oksennusta. Snadi käry tuli...

Sauna sentään tarjouduttiin lämmittämään ihan talon puolesta joten halukkaat pääs sinne lämmittelemään. Keikka aloteltiin puol yhden aikoihin ja hyvä meininkihän tuolla oli. Tokan biisin aikana kaks helvetin isoa kaveria tuli ikkunasta läpi ja neljännen biisin aikana ikkuna oli korjattu pahvilla. Ei kysyttävää. Keikan jälkeen kamojen kasailua ja ravintoloitsija oli erittäin hyvin hommassa mukana- ei siis kamoissa kiinni mut muuten ;) Jonkun sortin jatkot oli vielä mökillä ku Karo täytti vuosia, mut kyllä sitä ehti nukkumaanki. Himassa mä olin joskus puol kuuden aikaan illalla.

Sunnuntai-ilta meni vapaalla ja eilinen sitte vähän kipeenä. Tänään rupesin testailemaan tulevia yritys- ja muita tapahtumia varten Dolby Laken ja Mixrackin langatonta ohjausta ja kaikki tuntuis pelittävän oikeenkin hienosti. Ei tarvinnut edes juuri säätää. Eli jos vaan toteen ton systeemin vakaaksi niin tulevassa Beatles revyyssä ei oo FOHia lain. Meikä vaan puku päällä ja läppäri sylissä. Tai no- kyl se bulsa johonki jemmaan tulee varalle. Samassa reitittimessä olis vielä tilaa Hogillekin mut ainakaan tänään tota ei saatu vielä toimimaan. Eiköhän se sieltä.

Palataas taas. Pistän vähän kuvia ku jaksan siirtää ne koneelle.

Chau!

2 kommenttia:

Tero Arnberg kirjoitti...

Sä meinaat siis miksata The Beatlesia läppärillä? Hetken aikaa pidin sua ihan pelimiehenä...

Barska kirjoitti...

Niinno. Jos tuotanto on sellaisessa mestassa, ja tuottaja vahvasti sitä mieltä, että miksauspöytä pitää änkeä johonki kolmannen kerroksen parvelle piiloon ja sieltä tehdä niin mieluummin mä pistän pöydän lavan viereen piiloon ja pääsen helposti yleisön sekaan ja lavalle säätämään jos tarvii. Mun mielestä se jos jokin on peliliike :)