keskiviikko 18. helmikuuta 2009

Viikkopäivitys

Dodii,

Lauantaina oli sitte Semissä toi VB rypistys. Aika vituiksi meni meikäläisen osalta- olin yksinkertasesti yrittäny jeesata bändiä vähän liian isolla tekniikkamäärällä joka ei ollut ihan yhteensopivaa tohon taloon. Muunmuassa monitorisyöttöjen ottaminen direct-outeista erilliseen monitoritiskiin olis muuten hyvä idis, mut ei silloin jos direct-outit on post fader? Pitäis varmaan oikeesti avata se Venice ja dippaa dippiä. Ennenkin ollut tuosta harmia. Muuten sitten ongelmia oli ihan sillä perusrintamalla potenssiin kaksi. Bändi on nimittäin tottunut treenaamaan aika erikoisissa studio-olosuhteissa mikä meinaa sitä, että lavabalanssi sekä backline balanssi ulos tollasessa pienessä tilassa on vähintään ongelmainen. Kaikennäköstä huolta ja murhetta yhen miehen harteilla. No se siitä. Tulipahan vedettyä.

Maanantai ja tiistai meni varastolla viime viikon kamojen purkuun ja perussiivoukseen. Toimistotyttöilyn ohessa. Tiistai-iltana pääs pitkästä aikaa OES:n partasuiden kanssa treenikselle kattomaan tulevan levyn biisimatskua läpi. Kyseisen bändin kanssa toi demo-nauhottelu on niinku musakin- keep it simple stoopid. Eli kaks 451:stä cappina.Samalla tuli mitattua äänenpaineita tuon laulumikin vierestä- hitaalla A-painotuksella maksimi oli 120,4 dB... Ai vittu. No siel kyl tulee kaikki aika helvetin balanssissa tota vauhtia. Ite istuskelin välimatkan päässä EARit niin syvällä päässä ku turvallista on. Niin ne biisit? Kuulette sitte.
Tänään keskiviikkona aamu lähti käyntiin Superchristin treeniksellä ja aiheena oli sama kuin yllä eli levybiisien demotus. Supereitten kanssa otetaan aina talteen 16-kanavaa matskua eli OES:n verrattuna hifistellään oikeen kunnolla. Mikäs siinä ku homma toimii ja jälki on parhaimmillaan erittäinkin hyvää. Tänään saatiin kolmessa tunnissa kolme uutta biisiä talteen. Enemmän ku oli tarkotus.

Huomenna olis Dantessa Paul DiAnno ja lauantai-sunnuntai menee Parikkalassa bilebändi hommissa- ovat paikkaamassa ilmeisesti Indicaa...? No mut- tästä tähän. Ollaan ihmisiksi...

Ainii. Nyt selvis miks meiän valojengillä loppuu muka sähkö aina kesken... ehe...

2 kommenttia:

Tero Arnberg kirjoitti...

Et sitten käyttäny kaukokaapelin monitorihaaraa?
Vai mentiinkö teidän bulsaan plugeilla sisään?

Barska kirjoitti...

No se oli yks vaihtoehto mut kun tein monitorit etupäästä, ja olin muutenki vähän niinku ainoa teknikko talossa, ni kelasin että lyhyt plugi-plugi viuhka ois aika helvetin paljon kätevämpi ku muu viritys. Olis pitäny niin... No- eilen oli sit vastapainoks oikeenkin mukava veto.