keskiviikko 7. toukokuuta 2008

Tästä tulee aika pitkä sepustus. Yrittäkää kestää. Luvassa Pari keikkaa bändien kanssa. Leffamiksausta Megurulla. Unkilan Juhaa ja Speed Rental läppää sekä (surullisen)kuuluisa-risteily. Tai tosta edellisestä vois kirjottaa ihan oman osionsa. Täytynee kirjoitella ihan päivämäärittäin nää jutut.

22.-27.4
Onpa mukavaa olla taas koulun penkillä. Lyhytelokuvan ääniraidan työstöä lähinnä ja ehdinpä käydä tsekkailemassa Superchristin Mikon uudet kitara- ja laulusysteemit. Mikolla on lavaräkissä oikeestaan kaikki mitä se tarvii: Channel One laululle, Guitar Rig kitaralle, linjamikseri näiden yhdistämiseen ja IEM kilkkeet. Eli Mikko tekee ite korvansa ja mulle tulee etupäähän erillisiin rööreihin stereo-kitara ja laulu ns. "valmiina kamana". Helppoa eikö? Saas nähä miten muu bändi suhtautuu ku päästään keikoille.

Perjantain oli sit lähtö Sydäreitten ja Supereitten kanssa legendaariseen Torveen. Speed Rentalin Teemu oli menossa täyden lastin kanssa samaan suuntaan Onnela keikalle joten pummasin kyytiä itelleni ja aktiiviskobelle jota olis tarkotus käyttää Super-keikoilla fillinä tai lisämonitorina tarpeen mukaan. Kyyti olikin ok siihen asti kunnes Teemun asiakas tarvitsi mun varaaman paikan vastoin ennakkotietoa. Fuck. No, perselaukkaa Supereitten Mintun kyytiin. Nii joo. Perjantain aamu alko tosiaan Otaniemessä Unkilan Juhan kanssa palaveeratessa. Unkila on herra ja hidalgo muutamissa isoissa kemuissa jotka Speed Rental tekee ja herra halus selvittää pelisäännöt. Pelisäännöt on nyt selvät :)

Torvessa oli perushyvä meininki. Tein kummatkin bändit ja tupa oli aika täynnä. Illan ainoo ikävä juttu oli se kun heti sydäreitten keikan alussa joku eturivin vatipää päätti kaataa juomansa bassolaudan päälle. Basistihan juoksi sitten langattoman beisin kanssa pitkin kuppilaa kaverin perässä ja keskittyi vähemmän soittoon. Tyngäksi jai keikka. Aika myöhään pääs himaan.

Launtaina sitten Liberte. Superit taas lauteilla mutta sydäreitten tilalla Tundramatiks. Kamat kasaan ja pientä ihmettelyä talon uuden P.A:n kanssa. Pienen virittelyn jälkeen systeemi toimi ihan ok. Huomattavasti parempi ku ne vitun Boset. No okei, Superit lähti vähän lujaa mut kyl se siitä tasottu. Nii ja Tundrien Oskun laulu ei ihan sitte kuulu keikalla- Osku hei, jos sä huudat keuhkot pihalle rivouksia tsekissä ni en mä voi tietää että sä keikalla hingut ku joku keuhkovammanen ;). Tein siis taas kummatki bändit ja kivaa oli ku oli kotikentän etu. Jengiä hyvin.

Mikon GTR/VOC- setti toimi suht hyvin. Laulu oli oikeesti valmista kamaa kun säädettiin yläpää kuntoon. Kitarasaundeissa oli kompurat välillä ihan liian tiukalla mut nepä on helppo säätää tulevia keikkoja varten. Eli näillä mennään.

28.4-3.5

Viikko alko leffan viimeistelyllä. Eli maanantai studiossa ja siitä sitte tiistai-illaksi Meguruun. Soundit toimi heti alkuunsa suht hyvin. Kannattaa tehdä paketit kondikseen. Kaikki mix passit oli lähinnä vola-automaatioita ja pannauksia. Taajuuskorjaimiin ei koskettu kertaakaan mikä oli aikamoinen ylläri kun ottaa huomioon että perus mix-paketit oli tehty gensuilla ja Megurussa mennään kuitenki EAW:lla ja LCR on torvilla kankaan takana.... Jotain LFE säätöä oli.
Musat toimi ku häkä ihan stereona. Kiitoksia vaan siballe kuka sitten lieneekään miksauttanu. Mä en tiedä ku säveltäjän.

Sitten tuliki vappu ovelle. Ei siinä sen kummempaa. Aatto Vallilan valssin tahtiin ja päivä alppipuistossa. Perjantaina roudasin Speed Rentalilta mikkejä, ständejä ja muuta roinaa Hernesaaren treenikselle koska ohjelmassa oli viikonloppu ja demottelu nauhalle. Spirit Raiserin Jaakon M-audion projectmix sai toimia interfacena ku nyt sattu olemaan paikalla. Kiitti Jaakko. Työhuoneelta vielä lisää kahdeksan ränniä etareita ja AD/DA ja homma toimi. Launtaina samaa puuhaa. Aika skitsofreenistä vedellä muusikkona ja äänittäjänä samaan aikaan.

Ei kommentteja: