maanantai 21. huhtikuuta 2008

Aloitetaan

Meikäläisen näkökulmasta tästä keväästä ja kesästä on tulossa hämmästyttävä spektaakkeli. Ensinnäkin viime vuonna tehdyt parit LR Audio keikat etupään vahtina ovat poikineet lisää vahtihommia- koko kesäksi. Spektaakkelimaista tässä on se, että kaikki haluais audioalan kovimmat ammattilaiset vastaamaan noista hommista eikä mitään 27-vuotiasta urpoa. Lisää nääs suorituspaineita. Minkäs teet- ne kovimmat sepät tulee vasta niiden bändien mukana 45 minsaa ennen vetoa. Smör smör. Kyllä tuolla pärjättiin viime kesänäkin. Niin muuten- LR Audio ei varsinaisesti tee enää mitään vuokratoimintaa vaan homma on siirtynyt Speed Rentalille joka taasen on samaa sukulaissarjaa Speed Promotionin kanssa. Kaiutinpinkat on samaa kamaa ku viime kesänäkin. Ne jotka ei tykännyt toivottavasti tykkää enemmän tänä kesänä ja ne jotka tykkäsi ni tervetuloa uudelleen. Meni aika tasan muistaakseni. Paljon uutta kamaa on hankittu ja hankitaan. Lisempää myöhemmin.

Isoin haaste tänä vuonna on LR:n line-arrayn viritys ihan uusiksi. Loppuu se diskobotne perkele... muunmuassa. Tai no, ehkä vielä isompi haaste on tehdä niin säntillistä duunia et kesän lopussa on vähän helpompi jutella vanhojen partojen kanssa ja saa vähän luottamusta kasattua. Eipä se nyt pelkästään musta ole kiinni. Päälle painaa myös uuden firman perustus. Enhän mä sitä perusta mutta kumman paljon joutuu ns. perusasioita säätämään kun kuitenki firman elinkaaren ekan kesän tekee. Mikäs siinä.

Noiden juttujen päälle on sitte näitä henkilökohtaisempia säätöjä. Superchristin Minttu on ollut jo hetken takas Suomessa joten Superit lähtee taas keikkailemaan ja allekirjoittanut kömpii taas etupäähän. Muuten homma on samaa vanhaa mutta kitara backline on muuttunu totaalisesti. Tai siis sitä ei enää ole. Mikko heitti kaikki sellaset kitarakamat joiden oli tarkoitus tuottaa ääntä backlinesta roskikseen ja löi tilalle läppärin. Mikäs siinä, nyt vaan joutuu raahaamaan fillejä mukana ihan joka paikkaan. Ja ehkä monitoreja kanssa. Mikko vetelee onneks napeilla nykyään.

Plutonium 74:n levy on kans valmiina ja vittu miten hyvä levy onkin. Meikäläisen krediitit tossa hommassa on äänitys ja ennakkoduunien/soittajien piiskaus. Kiitti Jasse! Helvetin hyvää miksuutusta vaikka jossain versiossa tietyt kompuraratkasut vähän ihmetyttikin. Neki tais olla masteroinnissa enemmän ku kunnossa. Multa meni masterointisessio aika ohi kun nukahdin Svanten sohvalle. Plutskujen rumpalin kanssa taisi olla jotain puhetta josko heidänkin äänimassaa lähtisi äänipöydällä tylyttämään, mutta saas nyt nähdä. Saattaa olla muutenki ihan tarpeeks kiire.

Ei tää tästä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tsemppiä vaan jos Calleen (Kokkolaan vie tie). Tosin uskon yhä siihen, että jos meistä aktiiveista riittävän moni antaa ASIALLISTA palautetta ravintolalle ja hotellille nykytilanteesta, niin asiat muuttuu kyllä.

laitapa muuten joskus vähän lisää infoa tuosta blogissasi mainitsemastasi äänifirmasta (LR?). Ihan uusi tuttavauus...