tiistai 12. elokuuta 2008

Jyväskylä ja kovan onnen reppu...

Torstai alkoi sitten valmiiks pakattujen autojen siirrolla Jyväskylään. Salosen Esa, meidän tän keikan monitorihahmo, nappas meikäläisen aamutuimaan merihaasta kyytiin ja siitä sitte mukavaa ajelua Jyväskylän Laajavuoreen. Mulla oli varustereppu siinä keskikonsolilla oikeen hyvin aseteltuna ja täynnä puhtaita vaatteita sekä hygienia-tarvikkeita. Kaikki oli niinku pitääkin mitä nyt jo tiedossa oleva koko viikonlopun kestävä sade vähän masensi. Minkäs sitä säille voi eikä niistä nyt ainakaan kannata suuttua ja mustaks muuttua ku ei se mitään hyödytä. Toista kuorkkia ajeli Vesa ja valon lähettiläs Dansku.

Saavuttiin perille joskus puolen päivän aikaan ja käytiin koukkaamassa Raskun Saku monsupään vahvistukseksi rautatieasemalta. Hampurilaiset mukaan. Laajavuoressa oli jo lava pydessä joten ei muuta ku hommiin. Repun jätin siihen keskikonsolille turvaan. Vesa ja Dansku valoja, Esa ja Saku monsumaailmaa ja mä sitten mitä voin. Ongelma on siinä, että oikeestaan mikään pala tosta tän kesän PA:sta ei liiku paikalleen ilman kahta jätkää- tai siis liikkuuhan ne supparit jos lähtee riuhtomaan ihan apinana mut ku ei oo apina vaan ihminen ja vielä väsyny semmonen näin loppukesästä. No loppujen lopuksi pinkat nous Sakun avustuksella ja tällä kertaa mä vetelin vähän enemmän banskua kun syvyyttä ei yleisöalueella juuri ollut. Perus FIN-lava on vaan aina jotenki nafti tolle meidän pinkalle korkeuden puolesta. Kasaus päivä oli jotenkin nihkeä kun miehistöstä puuttui valon apukäsi ja lisäksi FOH-teltta ei valmistunut ihan niin nopeasti ku ois toivonu. Vettäkin rupes tulemaan siinä seiskan aikaan. Joskus puolen yön aikaan oli homma siinä vaiheessa että tarttis enää viimeistellä joten lähdettiin nukkumaan matkailumaja Laajariin. Huoneessa tajusin että mun reppu oli vieläkin siellä vtun kuorkissa. "En jaksa hakea" ajattelin. "Huomenna sitte" ajattelin ja menin paskasena nukkumaan.

Perjantaina kun heräs ni vettä oli sitte alkanu tulemaan. Tonteille ajoissa ja pinkka soimaan. Olin taas suht tyytyväinen itseeni ku uus perusvire tuntuis toimivan ihan ok- pari pientä säätöä Kokkolan kokemuksista prossun sisään. Loput moulinexit kiinni ja valmiiksi. Tässä vaiheessa kävi mielessä että josko sitä hakisi repun ja veis huoneeseen. Emmä jaksanu ku eihän sitä tarvii ku vasta yöllä. Temi tuli tonteille ja päätti vastoin ennakkosoitteluiden sittenkin vetää möhö2:lla Private Linen pihalle. No mikäs siinä. Depparajaa ei mulle ollu kukaan sanonu joten siitä sitten lähdettiin aika rapsakasti 105:n pintaan kun pinkkakin tosiaan soi sinne oikeen kivasti ja ympärillä oli lähinnä mettää. Vikan biisin aikana järjestävältä taholta sitten juoksutettiin lappu jossa todettiin rajan olevan 94dB (mitä, kuka, missä, häh). PL:n keikan jälkeen meikä taas sitten vaatimaan lisää infoa ja sovitaan että kattelen ihan ite jotain sopivaa. Eli sama skenaario ku Wanajassa. Loput mentiin ihan kivasti sinne 95-96dB:n lekiin eikä kenelläkään ollut tästä aiheesta mitään maristavaa. Jossain välissä tuli Temiltä viesti että olisi nimet listassa koko tekniikalle katttomaan Cowgirlsien keikkaa Jyväshoviin. Sovittiin että Vesa hoitaa taksin ja sekä etu- että monsupää kietoo hommat pakettiin vartissa eli 0015. Melkeen näin tapahtu mut ei kuitenkaan ehditty näkemään ku vikan biisin loppuhehkutukset.

Päätettiin Sakun kanssa pyynnöstä jeesata Temiä ja Tommia Stallareiden roudauksessa. Kamat autolle sutjakasti ja sitte alkoki ammuskelu. Oikeesti. Röökitauon keskeytti ammuskelu joka tapahtu noin 20 metriä lastauspaikalta ylöspäin olevan portin edustalla. Meitä ei suinkaan ammuttu mut siitä portin aukosta näki selvästi kuinka iso ryhmä romaneita lähti juoksemaan kun yksi ampui ainakin neljä laakia porukkaan. Snadia hämmennystä ja kyselyä että josko sen perkeleen portin sais kiinni. Siitä sitten takasin klubiin jossa tietenki vedetään jotain verissäpäin olevaa juoppohullua rautoihin sellasella sykkeellä ettei ohi pääse. I like this city.

Seuraavat muistikuvat on hataria eikä kiinnosta ketään (kiitos vaan Temille ja kaikille), paitsi tämä: Kun mä pääsen takas huoneeseen (ostin muuten ruoat ja taksin sekä Esalle että Raskulle- maksatte saatana takasin) tajuan, että se mun reppu on edelleen siellä autossa. Voi vittu. Eihän sitä nyt tässä kunnossa enää saa ku ei oo edes mitään hajua avaimista siihen pahan onnen kiesiin.

Lauantai-aamuna ei satanu mut mä rupesin jo todella haisemaan. Oli semmonen pumpulinen olo edellis illasta. Itepähän tilasitte. Toimistolle ja Kastoria tekemään Profileen ku Joonalta oli ilmeisesti tullut viesti ettei pääse tekemään kun on kipeenä. Pikaista paranemista. Kun pääs ite tekemään ni sitten tuli tehtyä: 3x Smack, 4x de-esser, 6x drawmer gate, 2x impact, 2x 949 eve jne. ja sit kuitenki ongelmia oli lähinnä lead-kepistä :D. Toinen pumppu jota pääs miksuuttelemaan oli Micratytöt. Garage joten vedin möhöllä ku oli kaikki valmiina siinä. Lennosta joutu heittämään vielä kiippariryhmän ja siihen kompuran tasojen heitellässä jotain 15 deppaa. Auts. Terttu kävi noiden bändien välillä moikkaamassa ja ihmettelemässä Major Labelin. Ihmeteltiin oikeestaan yhdessä. Ja mä kävin moikkaamassa Jaskaa mut se tais olla aika kiireinen.

Sitten vielä LAPKO, 69:t ja Disco Ensaaaaamble. Ai vitsi ku taas lähti mut niin lähti Kokkolassakin ja aina. Päätettiin että ku on kesän vika ulkofestariveto niin ei viitti juuri purkaa yöllä. Virhe. Niin ja kun mä olin menossa hakemaan mun reppua ni ovet oli kiinni kuorkista ja avaimet taas hukassa.

Purkupäivä oli hirvee mut mä sain mun repusta hammasharjan ja tahnan. Himassa yöllä ja kun jäin pois kyydistä niin tajusin että mun reppu oli toisessa autossa jolla siis alunperin lähdin liikenteeseen. Vitutti kuin pientä eläintä...

Maanantai lepoa ja hellan lauhaa mitä nyt vähän käytiin vetisimpiä kamoja pelastamassa Vesan kanssa ja hakemassa mun reppu. Tänään toimistoa ja Flown pakkausta ja suunnittelua sekä tulevien jäähallivetojen miettimistä. Maileja ja toimistosihteeröintiä.

Palataan.

Ei kommentteja: