maanantai 17. marraskuuta 2008

Joka suuntaan sitä joutuu...

Viime kirjoittelu loppu viime kuun loppuun joten lähetään vaikka siitä sitte liikenteeseen. Viikonloppu meni aika rallatellen, mitä nyt jotain pientä lavaa käytiin kasailemassa sunnuntaina. Kuun eka viikko pyörähti käyntiin Rock The Bells tapahtuman funtsimisella ja onneks funtsittiin. Tällä kertaa tehtiin jäähalli logistiikka niin, että kaikki menee lattiapakkauksella- kaksi kuorkkia joista toinen ajaa kaksi reissua ja tuo sillä reissulla suppaset ja kulmat/lavafillit kun kaikki pisteet on jo ylhäällä. Lisäksi kasattiin line-arrayt neljän pinkkoihin jolloin kummallakin puolella on Speedin setillä mentäessä vaan yksi vittumaisempi kiinnitys. Jäähällilla homma lähti sen verta hyvin liikenteeseen että PA tais olla yhdeltätoista valmis rauhallisella tahdilla tehtäessä. Ei paha. Bändin tuloon asti meikäläinen sitte suhisti menemään ku kerranki oli aikaa. Etupäähän oli tilattu pelkkä Profile ja monitorimaassa Eppu oli päättäny vedellä MH4:llä. Eli erittäin yksinkertainen ja tehokas setti kaikinpuolin.

Ekana halliin saapui De La Soulin crew joka siis oli käytännössä bändi ja etupään miksaaja. Samalla selvis uusi lavakattaus- eikö näitä nyt jumalauta voi edes pyynnöstä toimittaa ajoissa? :) No, meikäläisen etupäähommat ei muuttunut uuden infon myötä mihinkään lavajengi sen sijaan rakensi keskelle lavaa helvetinmoisen DJ-tornin joka, tietenkin, oli ekaks liian korkea. Ainoa uusi tieto mulle oli se, että meikämanne tekee kaikki muut paitsi De La Soulin ja mitään soundcheckejä ei juuri tehdä. Aika jännää sinänsä, että olivat tilanneet ton Profilen (tai siis jonkun digipulsan). Siitä vois nimittäin olettaa että mukana kulkee koko shown oma etupäähahmo joka hallitsee kyseisen pöydän josta taas voi seurata se että Profile hoidetaan vaan jostain ja paikallinen etupään hahmo on siitä aivan pihalla. Näin oli kuulemma käynyt LS9:n kanssa Tukholmassa. Homma mennyt käytännössä vituiksi. No- kateltiin mitä kateltiin ja pistettiin Kaukon painemittarit tulille.

DJ Scratch avas tapahtuman ja meikäläinen veteli erittäin maltillisesti johonkin 92:n LEQiin. Kaikki tuli ja toimi niin ei juuri huvittanu avata hanoja. Ja aktikin oli hyvä. Se on multa paljon sanottu ku kyseessä on rap-musiikki. Siitä sitten mentiin eteenpäin ja päästiin De La Souliin. Etupään hemmo rikko heti 100 depan rajan ja mua rupes vituttamaan. Keikan edetessä rupes oikeelta puolelta stereoita kuulumaan erittäin huolestuttavaa rusahtelua. Päätteillä ja muuallakin oli kaikki ok joten meikäläistä rupes todella huolestuttamaan. De La Soulin jälkeen olis nimittäin vielä kaksi esiintyjää. Onneks bändin miksaaja huomas mun huolestuneen ilmeen ja sanoi että rutina tulee DJ-ränneistä. Kaveri yksinkertaisesti ajaa kaiken aivan ruvella pihalle ja sekä DJ-mikseri että Radialin boksi kyykkää. Minkäs sille sitten teet- meet huutaa lavalle umpikuurolle DJ:lle että vedä nyt jumalauta hiljempaa. Tosin etupään kaveri anto mulle luvan niin tehdä jos siltä tuntuu. Oli muutenkin mukava hemmo.

Pharcyde lähti mulla ihan lennosta. Olin nimittäin aikataulujen mukaisesti paskalla ku mut huudetaan avaamaan rännejä. Etupäähän juostessa kysäisin Epulta että mitkä mikit lavalle meni johon sain vastauksen "kaikki". Eli seittemän. Siitä sitten arpomaan kuka on kuka ja sepäs olikin vähän hankalampaa kun joka jamppa lavalla vaihteli saundia erikoisesta toiseen erikoiseen. Prkle. No siinähän se meni. NAS taas teki vanhan kunnon räppitempun eli just ennen vetoa tiskille ilmaantui kaveri joka kysy että saanko lauluun: 1x lyhyt dilsa, 1x pitkä dilsa, 1x eventide-levitys ja 1x plate. Ja sit ne dilsat pitää tietenki ajaa tietyllä tavalla. Ja että jos nopeesti nyt sisäitäisit tän. Tähtäsin itteäni jalkaan ja sanoin "5 minutes". Viiden minsan päästä alko show ja sitten se oliki jo ohi. Ihan hyvin se kai meni ku kaveri tuli kahden biisin jälkeen toteamaan et just tolleen mut vähän kovemmalle vokseja. Keikan jälkeen pyysi vielä yhteystiedot koko meidän tekniikan ryhmältä tulevan varalle- oli kuulemma ollu hyvä meininki. Purku meni aika nopeesti ja kahden aikaan meikä tais istua jo kuorkissa matkalla bisselle. Parit sivistyneesti ja himaan.

Torstaina meikäläinen matkas Danteen Smaartin ja Laken prossun kanssa. Olin kuullut mestasta vähän huonoa noin niinkun saundi-mielessä ja päätin säästää hermoja käymällä oman prossun kanssa juonimassa. Viikonloppuna kun tuolla olis keikka. Cride tuli mukaan jeesailemaan koskapa samaa viriä tultaisiin käyttämään Blaken Dante-keikalla myöhemmin. Lyötiin oma prossu talon pöydän ja talon prossun väliin ja ruvettiin virpomaan. Aika mutkallehan tota sai vääntää ja viivästää toista puolta ennenkun rupes jotenkin toimimaan. Pari tuntia ja valmis. Siitä sitten vielä Lepakkoluolaan hakemaan levyllinen Vanity Beachin matskua ja juonimaan input-listaa yms. Näin jälkeenpäin täytyy muuten sanoa et en tiedä miten helvetissä olisin nää kaks keikkaa hoitanu ilman tätä viritys episodia (siis Vanity Beach ja Blake). Ei vaan ois ollu yhtään kivaa. Oishan ne tietenki menny...

Perjantaina sitte ravintola Sipuliin miksaamaan firmabileisiin. Oksasen Karon setti mistä puuttu vielä kaikki graafiset ja muuta pientä, mut kunnialla siitä selvittiin. Ei ollu edes Karon edelliseltä keikalta kertomaa meluongelmaa. Enemmänkin toisin päin. Vähän oli pitkä päivä kyl. Launtaina kävin hakemassa vähän omia tavaroita mukaan ja siitä sitten Danteen jo hyvissä ajoin puolilta päivin. Roudailtiin bändin kamoja sisään ja viriteltiin hommat tulille. Talon ukko tuli paikalle vasta neljän jälkeen joka hankaloitti hommia aika paljon. Kun ei oo tuttu talo niin ei oo. No tästä selvittiin niin että lämppäri veteli tsekin vikat soinnut ovien ollessa jo auki. Tässä vaiheessa meikäläistä ei jännittäny juuri muu kuin kulmat. JBL:n viissataset pikkupöntöt jää nimittäin tolla lavalla ihan jalkoihin. Lavamökä on katon takia jo sen verta suttuinen että siellä olis vaikeeta millä tahansa kulmilla mut noiden kanssa jo melkeen toivotonta. Himaan syömään ja nukkumaan. Vedot meni ok. Monitorointi oli ihan paskaa mut ku ei sieltä vaan lähe. Pienet jatkot oli pakolliset bändin ja lähipiirin kanssa mut väsyny teknikko tais olla ekojen himaan lähtijöiden joukossa ellei jopa eka. Sovittiin seuraavat keikatkin jossain välissä. Jatketaan seuraavaan osaan....

Ei kommentteja: