torstai 23. lokakuuta 2008

Syksyä sitte...

No nyt vierähti sitte aikaa oikeen huolella edellisestä tilannepäivityksestä. Ei silleen etteikö mitään kirjoiteltavaa olis ollut, mut ei vaan oo jaksanu. Sori niille muutamalle jotka tätäkin turhanpäiväisyyttä lukee. Pistetään taas pikakelaus tähän päivään.

Ilmeisesti tuo edellinen kirjoitus on Flowsta joka sitte vedettiin, purettiin ja pakattiin. Eipä siinä sen kummempaa. Sunnuntai oli meikäläiselle vapaa illan osalta joten pääsin vihdoinkin tsekkaamaan bändejä ihan rauhassa ja eniten kiinnosti sattuneesta syystä Plutonium 74 jonka olin missannu koko kesän. Hyvin veti pojat ja hyvin veti Jasse. Fiiliksiä vähän latisti edellisenä yönä tapahtunu järjetön väkivallan teko mutta ei siitä sen enempää. Drinkkiliput kouraan ja laput silmille. Ei muista muuta.

Flown jälkeen olikin sitte tiedossa Sex Pistols, Stray Cats ja Snoop Dogg kaikki jäähallilla. Sex Pistols alkoi heti kättelyssä vitutuksella. Oli nimittäin niin, että jossain kohtaa oli rahahommat tyriintyny ja joku lasku jäähallille maksamatta. Meinasi sitä että kamat sai kyllä työntää permannolle, mutta mitään ei saanut ruveta kasaamaan. Sitten odotettiin ja arvaahan sen että kiire tuli. Homma saatiin kuitenkin ajoissa kasaan bändin saapuessa lauteilla. Meitsi tosin oli jo aika hermona. Seuraavaksi ruvettiin avaamaan Mixrackia että Pistolsien etupään hahmo halusi lyödä koneeseen fw-kortin tallennusta varten. Kortti sisään ja kone käyntiin. Ei lähe. Kortti veke ja käynnistys onnistuu. Kortti takas ja taaskin no-go. Kortti veke ja VITTU!?!!? Ei lähe käyntiin. Soittelua Digidesignille ja harrasta tunnelmaa. Lattakaapeleiden tarkistus. Nyt kone lähtee käyntiin ilman fw-korttia. Kortti sisään ja käynnistys ja taaskaan ei lähde ja mulla palaa hihat. Kuumeisen mietinnän jälkeen meikäläinen hoksaa että meillä on välillä ollut etupaneelin tuuletin kytkettynä ja välillä irti ja Mixrack on normaali BIOSilla varustettu PC. Kortti kiinni, lattakaapeleiden tsekkaus ja TUULETIN KIINNI. Toimii moitteetta. Hyvä minä. Kun tiski toimi niin etupään ukko osoittautui yhdeksi englannin kovimmista Profilen käyttäjistä.

Ton rumban jälkeen meikäläinen muisti taas elävästi että mulla oli kuume ja flunssa päällä joten luvalla siirryin saikulle ja jätin etupään vahtihommat Vesalle jonka tehtävänä oli lähinnä kuitenkin päätevahdin tontti. Kai ne ihan hyvin veti.

Stray Catsilla oli oma PA ja valokattaus mukana joten Rentalilta ei ennakkotietojen mukaan tarvittais mitään. Mä tosin arvasin jo rekkojen lukumäärästä että jotain tulee. Vetopäivän aamuna tulikin sitte soitto, että pitäisi mennä ripustamaan sidehangit joten Vesan kanssa hallille. Kamat meillä olikin mestoilla valmiina Sex Pistolsien jäljiltä kuten myös pisteet eli homma oli hoidossa puolessatoista tunnissa. Catsien jälkeen alkoi yökasaus Snooppia varten. Aika iisi homma kun tosiaan kaikki kamat oli paikalla valmiiksi. Meikäläisellä oli tätä vetoa varten etupäässä movarin ykkös setti eli kaksi huppuräkkiä moulinexia ja Heritage.

Snoopadelics, eli Snoopin bändi, saapui kera monitorimiksaajan about ajallaan paikalle. Etupään hahmoa ei näkynyt ja kysyttäessä oltiin sitä mieltä että meikäläinen tekee tsekin. Mikäs siinä. Insertit oman mielen mukaan ja 32:a ränniä virpomaan. Yhteistyö monitorimaan kanssa oli saumatonta joten helppo oli tehdä. Jossain välissä etupäähän maleksi iso valkoinen kundi löysissä kuteissa ja esitteli ittensä Bobiksi tai jotain. No Bob nyt venaa hetken kun mulla on tsekki kesken. Bob myös aikansa kateltuaan lisäs vähän yläkertaa lauluihin. Sit Bob lähti lavalle ja katos sitä myöten. Tsekki tuli tehtyä ja kaikki oli ihan ok. 15 minuuttia ennen vetoa mulle rupes valumaan löysä punttiin kun edelleenkään ei ollut tietoa etupään jätkästä. Intercomista kerrottiin että kaveri tulee Snoopin kanssa paikalle ihan kohta. Hyvä. Tässä vaihessa mä olin kirjoittanu tiskin teippeihin kaiken mahdollisen infon effupaluista ja inserteistä jne. Sitte paikalle tulee Bob ja kysyy mitä kahden ekan kanavan 91 ja 52 tarkoittaa. Tää jätkä on se miksaaja! Ja se ei tiedä että ne 91 ja 52 on raiderin mukaiset basarimikit universaalisti hyväksytyillä basarimikkien paikoilla. Voi taivas. No, keikka alkaa ja alkunauhaa soitetaan DJ-ränneihin. Näin ei pitäny olla vaan se piti soittaa etupäästä. Tulee helvetin hiljaa koska joku on sekoillut pädien kanssa lavalla. Bob tarttuu gaineihin jolloin Bobin liian iso hiha tarttuu noin viiteen liukuun. Paljon lisää deppoja ja samaan aikaa lavalla saadaan tasot kuntoon. Ai vittu että lähti rapsakasti. Bob aloittaa keikan muutenkin aika äänekkäästi joten meikäläinen siirtyy hetkeksi tutkimaan limitterien ihmeellistä maailmaa prossua ohjaavan koneen ääreen. Bob suuttuu kun huomaa että pulaan jonkun sellaisen kanssa missä lukee limiter. Mä kerron valkoisen valheen että en oo vielä laskenut thresholdeja ja alaspäin pitäis mennä muutenkin. Bob pyytää lisää siimaa ja lupaa tehdä asialle jotain. Mä jään odottamaan. No, homma saadaan haltuun ja Bob on pikkuhiljaa erittäin tyytyväinen, laulaa mukana ja välillä intoutuu tanssimaankin. Kiva. Savun hälvettyä kerron Bobille mitä kaikua on missäkin ja mihin ränneihin on mitäkin jarrua kytketty. Bobia ei oikeen kiinnosta. Bob tanssii ja laulaa. Mä meen röökille. Keikan aikana Snoopin kiertuemanu tulee kehumaan Bobia ja Bob osoittelee mua ja vilkkuvaa jarruräkkiä. Tällaista ei kuulemma ollut Puolassa. Voi että... Onneks niillä oli kivaa. Mulla meni paljon tupakkia. Vedon jälkeen sitte kamat kasaan niinku aina. Suomi-Puola 1-0.

Emmä taida jaksaa kirjotella kauheen yksityiskohtasesti mitään...eli.

Jäähalli viikon jälkeen on ollut lähinnä pienempää bändikeikkaa, TV-hommaa ja firmajuhlia ja vaikka mitä. Bändeinä on lauteilla ollut The Orders, One Eye Shut ja King Star. Ainakin. Lisäks tuurasin Temiä muutamalla Nakedin keikalla sekä parilla Kerman keikalla Schönessä. Se on muuten karu paikka vaikka kuinka oon karuun meininkiin kesällä tottunu. Huomenna olis Häkkisen Markolle luvattu pikkukeikka Finlandia-talolla ja sitte sunnuntaista muutama päivä eteenpäin isompaa messuhommaa. Varastoa aina siinä välissä. Ja uutta pitkäsoitto hommaakin on tullut sovittua mutta kaikesta tästä taas lisää.

Jos vaikka rupeis taas kirjottamaan niin voi ainaki ite kattoa että mitä sitä on tullu tehtyä ku muisti pettää...

Seuraavaan kertaan! Nauttikaan sateesta!

1 kommentti:

Jazmanaut kirjoitti...

Bobillahan oli oikee meininki.
Täällä suomenmaassa (toisin kuin siellä puolassa) on oikeestaan niin hyvää teknikkoa yleensä mestoilla, että vois alkaa itsekin Bobaileen.
Tulis vaan vetoon tanssahtelemaan.

Siitä en kyllä tiä, kauanko riitäis keikkiä :D