lauantai 4. heinäkuuta 2009

Studiota, festaria jne...

Kesä alkaa olee jo aika todella käynnissä joten merkataan taas tekemiset muistiin.

Bassofestin jälkeen oli vuorossa pari varastopäivää ja valmistautuminen Lahden F1-kisoihin. Tällä kertaa mulla oli paketti sen verta selkee ettei asia hirveesti jännittäny- tämä siis lähinnä sen takia että mulla oli GeoT PA:na. Terttu varoitteli että voi olla vaikea nyytti mut hei- verrattuna tohon mun aikasempaan työvälineeseen kaikki on helppoa ja hauskaa. Mestoille mentiin perinteisesti torstaina aamusta ja jätin virittelyn ja tarkemman tsekkailun perjantaille. Nexo nous todella iisisti ilmaan ja välillä tuli mieleen että sen sais rennosti yksinkin ylös. Ehkä kuitenkin tehdään kahden tai kolmen miehen voimin tuo homma jatkossakin. Paskaako sitä nyt miehuuttaan todistelemaan muualla ku himassa. Perjantaina kun sitten kuuntelin stereoita tarkemmin niin vähän hämmensi yläpään kireys varsinkin ku alapää on samalla niin "kuollut". Yhtäkaikki sterkat soi hienosti ja pientä virittelyä kun teki niin vielä paremmin. Kisathan lähti käyntiin sitten illemmalla ja homman avas Eggarit. Terttu veti Profilella ja käsittääkseni diggaili pöytää. Mun mielestä joidenkin tahojen puheet ton tiskin lelumaisuudesta tai vaikeudesta on kyllä aika paskaa. Jengi rundaa tässä maassa ihan saatanasti LS-9ien ja vastaavien kanssa jotka saundaavat paskemmalta ja vaativat enemmän näpyttelyä toimiakseen ni helvetti. Tottakai mä oon samaa mieltä siitä että tyhjältä pöydältä jos lähtee niin 45 minsan vaihdossa ei ehdi tiskiä ottaa haltuun- mut ehtiiks mitään digitiskiä?

Nojoo. Kisat eteni aina siihen pisteeseen asti että ne päätty. Eput veti pääpaikalla ja keikka oli mun mielestä Seinäjoella näkemääni parempi eli diggailin. Samalla tuli vähän tutustuttua DiGiCon SD8:n lisempää eikä sekään kyllä yhtään paskemmalta vaikuta- pitäis tutustua enemmän. Semmonen huomio tuli tehtyä GeoT:stä että ilman kosteuden ja lämpötilan vaihtelut vaikuttaa läjään huomattavasti ja mun mielestä enemmän ku perinteisempiin komeroihin. Täytynee ottaa tuleville Nexo keikoille mittarit mukaan. Kamat purettiin aamu kuuteen mennessä eli neljässä tunnissa oli kamat autossa. Siitä sitten samoilla silmillä himaan. Ai että väsytti.

Lahden jälkeen alko Superchristin uuden platan pohjien äänitykset. Levy kulkee työnimellä Rocket Science mutta vaikuttaa siltä että tuo naseva ja levynimimäinen kaksisanainen saattaa pysyä ihan julkaisuun asti. Alunperinhän meillä oli suunnitelmissa mennä Soundtracksille pohjatyöhön mutta loppujen lopuksi päädyttiin siirtymään Bromanin Karon treenikämppä/studiolle sessioimaan. Lassille (SC rummut) toi mesta on entuudestaan tuttu kun mies siellä treenailee The Ordersin kanssa. Kävin kuuntelemassa mestassa joitakin rumpuraitoja ja toteamassa että Lassin ja Karon hehkuttama kaikukäytävä todella oli hyvä. Vieläpä isoverilla muokattavissa stadikasta halliksi :). Miinuspuolia oli se että mestan helvetin vanhasta pöydästä ei saanu phantomeita eli jouduin raijaamaan Klarkin splittereitä mestoille. Lisäksi tuotiin oma kone koska Mikolle (SC laulu ja kitara) Logic on kätevämpi jatkotyöstö alusta ku Pro Tools. Omia mikkejä yms. tuotiin tietenki. Näistä sessioista tulee Facebookiin Rocket Science ryhmään huomattavasti kattavampi dokkari jossa myös pöydästä otettua ääninäytettä joten en tässä nyt tekniikasta enempää rupee selittelemään.

Maanantaista perjantaihin mentiin aika peruspitkää päivää ja narulle tarttui kymmenen biisin pohjat. Biisimateriaali on mun mielestä huomattavasti parempaa ja mielenkiintosempaa ku edellisellä levyllä. Lisäks biisit oli hyvässä treenissä joten nou hätä- hyvä levy tulossa ainakin tän hetkisen perusteella. Seuraavan viikon maanantaina käytiin vielä kuuntelemassa porukalla pohjat läpi ja äänitettiin muutama paikkaus ja lisäys. Juhannus oli siis lomaa ja helvetin hyvä niin. Sai olla vähän tyttöystävän kanssa ja rauhoittua muunmuassa Korkeasaaressa. Liikereitä tai Teijonia ei ollu mut Ostin Hannalle lohdutukseksi Nalle tikkarin. Nii ja nähtiin saukkojen ruokinta. Söpöjä otuksia.Mitäs sitte. Riihimäki rock eli tän kesän eka rock circuksen veto. Oli vähän surullista lähteä liikenteeseen noilla meidän omilla komeroilla. Jopa niin surullista että ku himaan päästiin niin ilmoitin että en niillä enää vedä. Jatkossa Nexoa tai D&B:tä kiitos. Ei jaksa näistä kisoista enempää selittää. Paitsi että läppäri joutu kuorma-auton ylittämäksi ja muutti muotoaan skeittilaudaksi. Onneks kovalevy säily ja saatiin tiedot turvaan.

Kuluvan viikon alku meni aika rauhaksiin Kornin jäähalli keikkaa sumpliessa kunnes Järvisen Mika soitti pistokeikalle Crazy Worldin kanssa Imatralle Torstaiksi. Mikäs siinä. Torstaina lähti dosä yhden aikoihin stadista ja eka pysähdys oli Kuusaalla mistä noukittii Kotilainen kiippareineen ja Porra kyytiin. Tää pysähdys osottautukin sitte kohtalokkaaksi. Herra Kotilaisen pihasta ei nimittäin pääse ku peruuttamalla veke ja bussin pakki ei ottanu vääntöä sitte millään. Kaasu pohjassa ja työntämällä yritettiin mutta lopputuloksena oli vaan keittävä moottori. Pari tuntia meni ennenku saatiin hinausautolla nokka oikeaan suuntaan ja päästiin vaihdelaatikko öljyn etsintään. Lopputulos oli se että oltiin noin 5 timmaa myöhässä pelipaikoilta ja keikka alko yhdeltä yöllä lennosta- lopetus oli sitte vartin yli valomerkin. Kokonais matka-aika Helsingistä Imatralle oli 12 tuntia kun mukaan lasketaan snadi venailu stadissa että Taiteilija Nykänen saatiin kyytiin. Keikkaki alko vielä hirveellä alapään kierrolla ja muuta paskaa. Olin aika saatanan romuna ton vedon jälkeen. Niin se elämä heittelee.

Eilen pääsin Tavastian edessä ulos bussista joskus neljän aikoihin ja jätin kamat Tavalle ku Daniel oli siellä valohommissa. Pikasuihku himassa ja Feveriin missä oli Basic Element. Noilla Feverin keikoilla ei oo mitään tekemistä varsinaisen äänentoiston tai -tarkkailun kanssa joten ei siitä sen enempää. Luurit päässä lavan sivussa keikan loppumista venaillessa... Tänään ja huomenna ei o keikkoja joten lungia lepäilyä ja vähän noitten levyjen työstämistä. Maanantaina sitte Kornin keikka jäähallissa. Siellä vedetään samalla setillä ku Pet Shop Boys viime torstaina joten homma aika klar. Profile vaan etupäähän ja menoks.

Palataan taas!

1 kommentti:

Jazmanaut kirjoitti...

Mä oon nyt tänäkesänä vetänyt parikertaa sillä digicolla ja kerran venuella. Paha sanoo kumpi on parempi, mutta kumpikin on kyllä parempi, kuin mikään yamaha!
Venuessa on se ulkopuolinen plugarimaailma, mikä rulaa. Echopleximallinnus reggaemusiikkiin pelastaa kummasti!

Niijuu ja paa ihmeessä SC-sessioista höpinää tännekin. Me kaikki kun ei olla siellä naamakirjassa, seen!

Kesänjatkoa!
Jasse